Šaty, sukne, tričká a topánky - pripravte sa na leto

Jun 6, 2018

nakup

Leto k nám tento rok prišlo veľmi skoro. Ani ste si to nestihli uvedomiť a je čas na letný outfit. Šortky, šaty, ľahké blúzky alebo tričká s krátkym rukávom. Ak nemáte jasno v tom, čo sa tento rok nosí, alebo by ste si chceli obnoviť šatník, teraz je na to tá správna chvíľa. Prinášame Vám súhrn toho, čo je dnes IN, aké kúsky by vo Vašom šatníku nemali chýbať a v čom sa budete cítiť najlepšie počas horúcich letných dní.

V dnešnom blogu sa spoločne pozrieme na problematiku letného oblečenia. Ak neviete aké materiály sú na leto najvhodnejšie, alebo aký strih a farba Vám pomôžu zakryť nepríjemné potenie, ste na správnom mieste. Pozornosť venujeme aj letnej obuvi, aby bol Váš šatník kompletný. Prečítajte si o tom v našom novom blogu.


Materiál je veľmi dôležitý

V lete je dôležité, aby ste sa cítili pohodlne a príjemne. Preto je v prvom rade nutné, zabudnúť na hrubé a ťažké látky.  Naše telo sa potrebuje predovšetkým ochladiť, preto je vhodné oblečenie, ktoré je voľné a vzdušné. Najlepší je hodváb, bavlna alebo aj ľan. Ak sa bojíte toho, že tieto materiáli sú často krát priesvitné, stačí si pod ne zvoliť spodnú bielizeň telovej farby a efekt bude skvelý.

Veľmi príjemné v tomto období sú aj kombinované materiály. Napríklad bavlna v kombinácii s polyesterom skvele odvádza pot bez toho, aby ním oblečenie nasiaklo. S nadmerným potením sa veľmi dobre dokáže vysporiadať aj bambusové vlákno. Je veľmi jemné a zároveň má antibakteriálne vlastnosti. Preto napríklad šortky alebo šaty z týchto materiálov by Vo vašej skrini nemali chýbať.

"Dnes sa vďaka novým technológiám dajú ovplyvniť vlastnosti materiálov. Používa sa napríklad aj nanotechnológia, ktorá dodáva oblečeniu vlastnosti podobné funkčnej bielizni, "hovorí módna návrhárka Mirka Talavašková

damske-trickodamske-satydamska-bluzkariflove-saty


Vhodný strih a farba

Pri výbere letného oblečenia by sme si mali dávať veľký pozor aj na to, aká farba prípadne aké vzory sú na danej látke. Každá žena má určite šaty či blúzku, na ktorej je hneď vidieť každú kvapku potu. Veľmi háklivé sú hlavne lesklé materiály. Najideálnejšie sú svetlé, prípadne výrazne tmavé farby. Potenie vedia šikovne zamaskovať aj rôzne vzory, alebo námornícky štýl. Aj napriek tomu je nevyhnutnou výbavou kabelky kvalitný dezodorant.

Čo sa týka strihu, najvhodnejšie sú voľné strihy, vďaka ktorým môže pokožka dýchať. Vyberajte si veci, ktoré nie sú príliš upnutné. Napríklad ľahké letné šaty sú skvelou voľbou na každodenné nosenie. Čo sa týka tričiek, ak máte problém s potením lepšou voľbou budú tričká na ramienka, ktoré majú väčší výrez v podpazuší a pot sa nebude vpíjať do látky.

sive-sandaleespadrilkybalerinkynizke-sandale

 

Vhodná obuv

V lete by sme nemali zabúdať ani na vhodnú obuv. Zabudnite na vysoké členkové topánky, turistické topánky aj na nepriedušné tenisky. Nohy by mali v prvom rade dýchať, aby ste sa tak vyhli nepríjemným zapareninám napríklad po celodennom chodení. Skvelou voľbou sú sandále s pevnou podrážkou, ktoré nohám dodajú stabilitu a zároveň sú priedušné. Na kratšie chodenie sú vhodné aj plátenky alebo balerínky.

Veľkej obľube sa v poslednej dobe tešia aj espadrilky. Sú to vlastne plátenky doplnené povrázkom z priadze omotaným okolo podrážky. Sú veľmi pohodlné a ľahko sa dajú skombinovať so športovým, ale aj elegantnejším outfitom. Čo sa týka farieb, v tom sa medze nekladú. Toto leto sú v móde pastelové ale aj žiarivé farby a vyhýbať sa nemusíte ani metalickým odtieňom.

tlacidlo